Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi

Adaptif Bilgi İşlemleme

10/03/2023 16:11:12 - 10/03/2023 16:11:12 - 102 Okunma

Geçtiğimiz bu zor günlerde birbirimize destek olmak ve bu süreçte psikolojik olarak dayanıklılığımızı arttırmak adına  bir grup çalışması düzenlenmiştir. Adaptif Bilgi İşleme Grup çalışması; beyinde işlemlenemeyen anıların işlemlenmesini kolaylaştırır. 

' Hafif bir yemek yediğimizde sorunsuz bir şekilde sindirebiliriz. Fakat yağlı ve ağır bir yemek yediğimizde sindirmekte zorluk çekeriz. mide ağrısı, bağırsak problemleri yaşarız. Aynı durumu yaşadığımız zorlu deneyimler sonrasında beyinde bilgi işlemleme sisteminde de yaşarız.

Deprem sonrası yaşanan uyku problemleri, sürekli tekrar aynı sahneleri izleme, çaresizlik, ağlama vb. tepkilerde sindirilmesi zor besinler gibidir. Bu nedenle adaptif bilgi işleme çalışmasıyla yaşadığımız anormal duruma verilen normal tepkilerimizi bilgi düzeyinde sindirebilmek, düzenleyebilme ve kendi kendine yatışma çalışması yapılmıştır.

Grup çalışması 10 mart 2023 te 14:40 da online olarak yapılmıştır. Çalışma sonrası etkinlik değerlendirmesi ve duygu paylaşımı yapılarak sonlandırılmıştır.

stres dayanıklılık

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.